Elif Memet

Elif MemetScience Research Fellow,
Columbia University

Domeniu principal de expertiză: Știință și Tehnologie

Elif Memet este o elevă în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică din Constanța, ce are interese variate la nivel extrașcolar.

A patentat un îngrășământ organic rezultat din subprodusele industriei berii, laptelui și lemnului, prin Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci în 2014, ca urmare a obținerii Medaliei de Aur la Olimpiada Internațională de Proiecte de Mediu, Turcia 2013. De asemenea, în 2014 a obținut Medalia de Bronz la aceeași olimpiadă, susținută în Olanda. Tot la nivel academic, deține numeroase premii I la concursurile de dezvoltare spațială organizate de NASA și de dezbateri sau vorbit în public de către Uniunea Vorbitorilor de Limba Engleză, fundația Casei Regale a Marii Britanii.

În 2013 a înființat primul club public de pregătire pentru conferințele simulatorii ale Organizației Națiunilor Unite din România, inițiativă pentru care a fost invitată să participe la cea mai profesională astfel de conferință, Harvard WorldMUN, Bruxelles 2014, in calitate de unic delegat de nivel liceal.

La nivel național, Elif a colaborat cu Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice prin proiecte finanțate de Banca Mondială, Institutul Național de Pedologie și Agrochimie, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Tineretului și Sportului.

La nivel internațional, aceasta este cel mai tânăr Ambasador Bloomberg din lume, cât și unul dintre cei 10 Ambasadori ai României, alături de Nadia Comăneci și Ilie Năstase, la Adunarea Generala a Tuturor Liderilor din Sport, Doha 2013 – eveniment ale cărei rezoluții au fost prezentate la Adunarea G20. Datorită inițiativei sale sportive din comunitatea sa, Elif a fost invitată ca Speaker în Ceremonia de Deschidere a ediției din 2014 a aceluiași forum mondial.

În semn de recunoaștere, Elif a primit premiul “Român pentru Români” în 2013 și distincția “10 Oameni de Valoare ai Constanței – Premiul de Excelență” în 2015.
Elif s-a clasat în top 1% al studenților admiși la universitățile Princeton, Columbia, Wharton School of Business, Duke, pe lângă Stanford sau London School of Economics, alegând să fie studentă la Columbia University in the City of New York, unde a fost numită și unul dintre cei 10 Science Research Fellows. Aceasta își dorește să își concentreze studiile pe Statistica, Științele Mediului Înconjurător și Economie Financiara.

Politică Internă: Mediu | Agricultură | Solidaritate Socială
Știință și Tehnologie: Științele Sistemului Terestru și Managementul Mediului