Elena Ocenic

Elena OcenicInternational Business Development Manager,
Générale du Solaire

Domeniu principal de expertiză: Relații Externe

Elena Ocenic este manager de dezvoltare a afacerilor în cadrul firmei franceze Générale du Solaire, unde este responsabilă de proiecte solare fotovoltaice în Europa și Africa.

Înainte de a lucra în industria energiei regenerabile, Elena a efectuat stagii de practică în România (Sibiu), Belgia (Bruxelles), Franţa (Paris) şi Austria (Viena). Printre stagiile ei se numără experiențe în Primăria Municipiului Sibiu, Parlamentul European, Agenția Internațională pentru Energie Atomică (IAEA) și Consiliul Internațional pentru Științe Sociale (ISSC), o organizație non-guvernamentală internațională sub egida UNESCO.

După absolvirea secției de filologie cu predare exclusivă în limba germană de la liceului teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu, Elena a studiat în Germania (Heidelberg) cu o bursă de merit oferită de Serviciul de Schimb Academic German (DAAD), unde a terminat facultatea de Economie și Științe Politice. În paralel, Elena a colaborat cu Institutul din Heidelberg pentru Cercetarea Conflictelor Internationale (HIIK) unde a contribuit timp de trei ani de zile la publicarea raportului anual intitulat „Barometrul Conflictelor”.

În cadrul programului ERASMUS, Elena a studiat un an la Institutul de Științe Politice din Paris (Sciences Po), după care a obținut un Masterat în Politică Economică Internațională cu specializare în domeniul energiei de la același institut. În paralel, Elena a fost asistentă pentru cursuri postuniversitare în domeniul energiei și economiei.

Pe toată perioada studiilor, Elena s-a implicat în numeroase asociații studențești, precum asociația studențească („Bureau des Elèves”) și asociația relațiilor internaționale de la Sciences Po, asociația studențească de la Institutul de Științe Politice din Heidelberg („Fachschaft”) sau AIESEC, unde a ocupat diverse funcții de conducere sau execuție.

Elena vorbește fluent patru limbi (română, germană, engleză și franceză) și învață spaniola.

Economie și Comerț: Energie | Comerț Exterior
Politică Internă: Administrație Publică | Energie | Mediu
Relații Externe: Afaceri Europene | NATO | Organizații Internaționale | Diplomație Economică | Drept Internațional Public | Cooperare pentru Dezvoltare
Alte domenii: Tehnologie Nucleară și Dezarmament Nuclear