Dragoș Anastasiu

Dragos AnastasiuOwner,
Eurolines Romania Group

Domeniu principal de expertiză: Economie și Comerț

Dragos Anastasiu este Presedintele Grupului Eurolines Romania, care reuneste cea mai mare retea de agentii de turism din tara si unul dintre cei mai importanti transportatori rutieri de persoane. Din 2011, reteaua de agentii a grupului Eurolines reprezinta brandul TUI in Romania, cel mai cunoscut jucator din piata turistica la nivel mondial.
A hotarat sa devina antreprenor in urma cu 18 ani, abandonand o cariera sigura si confortabila de doctor, in favoarea unei oportunitati de business aparute din senin. De atunci, s-a implicat activ in crearea si dezvoltarea mai multor firme – tour operare si servicii de rent a car, taxi si servicii de leasing, imobiliare si dezvoltare IT.
A fost mereu implicat in activitati asociative, intai ca Presedinte al Asociatiei Carausilor Particulari (ACPR), apoi ca Presedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), incercand, prin proiecte colective, sa ajute la evolutia industriilor reprezentate. In prezent este membru in Consiliul Director al Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane, membru in Consiliul Director al Romanian Business Leaders si Presedinte al Task Force pentru IMM-uri si Antreprenoriat in cadrul Coalitiei Pentru Dezvoltarea Romanie.
Este interesat de cresterea calitatii serviciilor oferite, de noi oportunitati de business si de transferul de know how catre colaboratori si generatia tanara. De 8 ani, de cand participa la „Arena Leilor”, sustine si dezvoltarea unor start-up-uri in diverse directii de business, diferite de cele existente in portofoliul propriu. Dragos Anastasiu crede in curajul fiecarui antreprenor aflat la inceput de drum si apreciaza ideile de business rationale, insotite de o viziune pragmatica.

Economie și Comerț: Mediu de Afaceri și Antreprenoriat
Politică Internă: Cultură | Educație | Transporturi | Organizare Politică | Turism
Relații Externe: Cooperare pentru Dezvoltare
Știință și Tehnologie: Transporturi și Dezvoltare Urbană