Daniel-Constantin Ciungu

Daniel CiunguSales Manager,
Grundfos Holding A/S

Domeniu principal de expertiză: Economie și Comerț

Daniel-Constantin Ciungu lucrează ca Sales Manager pentru divizia de senzori a companiei Grundfos Holding A/S, în Danemarca. Este responsabil de vânzări și business development pentru o arie de 13 țări din Vestul și Sud-Estul Europei. Este, drept urmare, implicat activ în domeniul energiei regenerabile la nivel european.

Daniel provine din Târgu-Jiu și a absolvit în anul 2009, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, secția Rețele și Software pentru Telecomunicații din cadrul Universității Politehnica din București. Din cadrul facultății a lucrat în domeniul IT la Johnson & Johnson România. La finalul studiilor de licență a plecat în Danemarca, unde a studiat masteratul în inginerie, mai exact MSc in Technology Based Business Development la Aarhus University, Institute of Business and Technology Herning și a avut parte de un semestru exchange, Erasmus, la Technical University Delft din Olanda.

Din 2012 lucrează în domeniul vânzărilor în Danemarca, acoperind o suprafață mare din Europa, călătorind constant și ținându-se la curent cu noile trenduri din domeniul energiei regenerabile din Europa și din lume, în special în domeniile micro-generării de energie termică și electrică, fuel cells, district heating și tratamentul apei.

La nivel de voluntariat și dedicare a timpului pentru România, Daniel este membru activ al Ligii Studenților Români din Străinătate, fiind unul din cei 5 Young Leaders ai organizației și Adjunct al programului de Mentorat al Ligii.

Din 2015 a devenit și membru CAESAR, fiind foarte interesat în dezvoltarea de proiecte și lucrări academice și nu numai din domeniile politicilor publice, fiscalitate, energie, turism și istorie din România.

Dorește să se întoarcă în 2016 în țară și să se implice activ in viața publică și să aducă un pic din spiritul muncitor și conciliator scandinav cu el.

Economie și Comerț: Energie | Industrie | Mediu de Afaceri și Antreprenoriat | Comerț Exterior
Politică Internă: Administrație Publică | Educație | Transporturi | Infrastructură | Energie | Mediu | Agricultură | Organizare Politică | Turism | Finanțe Publice | Muncă
Relații Externe: Afaceri Europene | NATO | Cooperare Regională | Relații Bilaterale | Securitate Internațională | Diplomație Publică | Diplomație Economică | Cooperare pentru Dezvoltare
Știință și Tehnologie: Tehnologiile Informației și ale Comunicării | Transporturi și Dezvoltare Urbană