Dan Tofan

Dan TofanExpert Network and Information Security,
ENISA

Domeniu principal de expertiză: Știință și Tehnologie

Dan Tofan este expert in securitate cibernetica, cu peste 10 ani experienta in domeniu, acmulata atat in mediul guvernamental, academic cat si in sectorul privat.
Acesta detine titlul de doctor in informatica economica – securitate cibernetica, obtinut la ASE Bucuresti precum si numeroase certificari in domeniu (CISSP, SANS, CEH, MILE2, CompTIA Security+).
In perioada 2011-2015 (aprilie) acesta a ocupat functia de Director Tehnic al CERT-RO, unde a coordonat toate proiectele tehnice ale institutiei, fiind de asemenea membru si in diferite grupuri de lucru, la nivel European (ENISA NLO, CEN/CENELEC/ETSI CSCG), ce au ca obiect de activitate securitatea cibernetica.
Din mai 2015 acesta este expert in securitate cibernetica in cadrul European Union Agency for Network and Information Security, agentia europeana de profil.

Politică Internă: Administrație Publică
Relații Externe: NATO | Securitate Internațională
Știință și Tehnologie: Tehnologiile Informației și ale Comunicării
Alte domenii: Securitate Cibernetică, Rețele de Calculatoare