Cristina Ghenoiu

Posted on December 4, 2014 by administrator

Cristina GhenoiuBiotechnology Financial Analyst, Cowen & Co.

Domeniu principal de expertiză: Știință și Tehnologie

Fascinata de natura si cosmos, Cristina si-a petrecut viata academica cautand raspunsuri la inrebari precum “Care este efectul fortei gravitationale asupra atmosferei stelelor invecinate?”, “Ce imagini artistice foloseau egiptenii antici pentru a transmite mesaje politice?” sau “Cum se modeleaza vibratiile moleculelor de apa in silico?”. Cu perseverenta si multa pasiune, Cristina a cautat raspunsuri la aceste intrebari studiind la institutii aflate in 5 tari, pe 3 continente. Aceste calatorii i-au permis sa descopere multe culturii si civilizatii moderne si antice, sa invete 4 limbi straine si sa citeasca hieroglife din temple egiptene. Toate studiile au fost finantate de burse integrale castigate pe baza performantelor academice.

In Canada, a reprezentat Romania la United World College of the Pacific (UWC). Aici a aprofundat astrofizica si a inteles puterea exemplului personal alaturi de studenti din peste 83 de tari. La Universitatea Americana din Cairo a explorat arta Egiptului Antic sub supravegherea unor egiptologi reunumiti precum Dr. Salima Ikram. Experimentele stiintifice executate de Cristina pe timpul colegiului (Mount Holyoke College) si doctoratului (Cornell/Rockefeller University) au identificat mecanisme ce conduc la inmultirea necontrolata a celulelor, mecanisme responsabile de declansarea multor tipuri de cancer. Descoperirile ei s-au bucurat de succes in comunitatea stiintifica internationala, fiind premiate si prezentate la numeroase conferinte si publicate in reviste de prestigiu precum Science and Molecular Cell. In laborator Cristina a invat extrem de mult despre cauzele diferitelor tipuri de cancer dar nu si despre procesul prin care se produc si se comercializeaza tratamentele care sunt de folos celor suferinzi.

Dorind sa fie implicata mai direct in a decide ce tratamente merita sa fie dezvoltate si disponibile pe piata, Cristina a trecut de la stiinta academica la stiinta pusa in practica in domeniul finantelor. A inceput noua cariera ca analist financiar la Cowen & Co. sub indrumarea a doi dintre cei mai de succes analisti de biotehnologie de pe Wall Street. Aceasta pozitie ii permite sa interactioneze cu companii de biotehnologie de calitate si sa fie la curent cu cele mai noi descoperiri medicale si stiintifice. In viitor Cristina spera sa-si foloseasca expertiza stiintifica si finante pentru a lucra cu fonduri de investitii sociale.

Economie și Comerț: Industrie | Mediu de Afaceri și Antreprenoriat | Finanțe și Bănci
Politică Internă: Cultură | Educație | Sănătate
Știință și Tehnologie: Biomedicină și Bioștiințe Moleculare | Chimie și Științe și Tehnologii Moleculare | Indivizi, Societăți, Culturi și Sănătate
Alte domenii: Genetică și Biotehnologie