Cristian Nițoiu

Cristian NitoiuDahrendorf Fellow in EU-Russia relations,
London School of Economics and Political Sciences

Domeniu principal de expertiză: Relații Externe

Cristian Nițoiu este cercetător (Dahrendorf Fellow) la institutul LSE IDEAS, London School of Economics, Marea Britanie. În trecut a mai avut poziții de cerecetare la College of Europe și Trinity College Dublin. Are un doctorat în relații internaționale, iar cercetarea sa se axează în principal pe politica externă a Rusiei și pe cea a Uniunii Europene, alături de relația dintre democrație și politica externa. A publicat recent cartea: ’EU Foreign Policy Analysis: Democratic Legitimacy, Media, and Climate Change’ (New York: Palgrave). În prezent lucrează la trei cărți: prima analizează evoluția spre o politică externă agresivă în al treilea mandat de președinte al Rusiei al lui Putin și relațiile dintre UE și Rusia; a doua analizează schimbările pe care accederea la Uniunea Europeană le-a produs în politica externă a României; a treia examinează rolul statutului și a concepțiilor despre sine în politica internațională. În afara activității academice, consiliază o serie de instituții şi guverne europene pe teme de politică externă, şi contribuie frecvent la dezbaterea publica din Uniunea Europeană în privinţa politicii faţă de Rusia sau spatiul post-sovietic.

Politică Internă: Mediu | Agricultură | Organizare Politică
Relații Externe: Afaceri Europene | NATO | Cooperare Regională | Relații Bilaterale | Securitate Internațională | Organizații Internaționale | Diplomație Publică | Diplomație Culturală | Diplomație Economică | Cooperare pentru Dezvoltare
Alte domenii: Lupta Anti-Terorism
Expertiză Regională: România | Uniunea Europeană | Europa | Europa de Est | Federația Rusă | Țările BRIC (Brazilia, Rusia, India, China)