Călin Rangu

Posted on October 14, 2013 by administrator

Director of Consumer Protection Directorate – ASF and President – Institute of Insurance Management

Domeniu principal de expertiză: Știință și Tehnologie

Calin Rangu, dublu licentiat, lector universitar si doctor in retele neurale aplicate in prelucrarea seriilor financiare, absolvent MBA, cu o bogata activitate in domeniul tehnologiilor financiar-bancare, in managementul informatic si al riscurilor operationale, activeaza in prezent ca director adjunct in cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara, fiind in acelasi timp director executiv al CIO Council, vicepresedinte ADSI, lector in cadrul City University din Seattle si a Universitatii Financiar-Bancare din Bucuresti.

A fost implicat in proiectele de anvergura derulate in Raiffeisen Bank ca CIO, Banca Nationala ca director IT, in cadrul Raiffeisen Informatik Austria ca CEO al subsidiarei din Romania si pentru Europa de Est, cat si in cadrul Institutului Bancar Roman ca manager proiecte fonduri europene, A coordonat departamente de sute de oameni si bugete de zeci de milioane EURO. In prezent implementeaza in premiera in Romania supravegherea bazata pe riscuri si managementul crizelor in domeniul financiar nebancar. A publicat peste 100 de articole de specialitate si doua carti, fiind organizator sau moderaor la principalele conferinte de tehnologii bancare si securitate din Romania.

Economie și Comerț: Finanțe și Bănci
Politică Internă: Administrație Publică
Relații Externe: Cooperare Regională | Relații Bilaterale | Securitate Internațională
Știință și Tehnologie: Tehnologiile Informației și ale Comunicării