Dragoș Andrei

Posted on April 20, 2016 by administrator

Untitled1Alternate Director of the Board,
European Bank for Reconstruction and Development (EBRD)

Domeniu principal de expertiză: Relații Externe

Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti promotia 1985. Dupa terminarea studiilor a activat in cercetarea economica in cadrul prestigiosului Institut de Economie Mondiala din capitala Romaniei, in compania unor personalitati care aveau sa-si puna amprenta pe tranzitia din Romania, printer care ii mentionam pe Mugur Isarescu, Eugen Dijmarescu si Napoleon Pop. A intrat in Banca Nationala a Romaniei imediat dupa Revolutie, in noua echipa formata de catre guvernatorul Mugur Isarescu si a fost implicat activ in organizarea si lansarea primei piete valutare din Romania post-decembrista. Ulterior a activat in diverse functii de conducere in banci straine sau romanesti, precum Banque Franco-Roumanie SA, ABN AMRO Bank Romania SA, BANCOREX SA, cat si in consiliile de administratie ale unor filiale bancare externe, precum Anglo-Romanian Bank Ltd. Cariera domnului Andrei a continuat in anii 2000, atat in sistemul privat, in activitatea de consultant financiara si de management in Romania, cat si in sectorul public. Acesta a ocupat functii de secretar de stat in Ministerul Administratiei, in Ministerul Finantelor Publice sau in calitate de ministru-consilier al Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Uniunea Europeana la Bruxelles. Inaintea ocuparii actualului post de reprezentant al Romaniei la BERD, domnul Andrei a activat in Cancelaria Primului Ministru al Romaniei, ocupand functia de consilier de stat, insarcinat cu Relatiile Economice Internationale si problematica financiar-bancara.

Economie și Comerț: Energie | Comerț Exterior | Finanțe și Bănci
Politică Internă: Administrație Publică | Transporturi | Energie | Finanțe Publice
Relații Externe: Afaceri Europene | Securitate Internațională | Diplomație Economică
Alte domenii: Lupta Anti-Terorism | Tehnologie Nucleară și Dezarmament Nuclear | Securitate Cibernetică, Rețele de Calculatoare