Andrei Dincă

Posted on July 22, 2015 by administrator

Andrei Dinca2Vice President Communication Department, LSRS

Domeniu principal de expertiză: Știință și Tehnologie

Andrei Dinca este proaspat absolvent de Geografie (MA) la Durham University din Marea Britanie – ce gazduieste al 5lea cel mai bun departament de geografie din lume conform topurilor internationale. Principalele domenii de specializare sunt legate de aspectele politice, sociale, culturale si de securitate, axandu-se in special pe relatia dintre Marea Britanie si Romania, in contextul dezbaterilor publice cu privire la imigratia post-2014 a romanilor in UK. Astfel, Andrei si-a dezvoltat activitatea de cercetare in jurul experientelor si perceptiei comunitatii romanesti si a Romaniei in spatiul britanic. Lucrarile sale s-au bucurat de apreciere internationala fiind prezentate in cadrul unor conferinte precum UEL International Development Conference in Marea Britanie sau Romanian Studies Conference at Indiana University in SUA.

De asemenea, in prezent, ocupa functia de Vicepresedinte LSRS, coordonand activitatea departamentului de comunicare al Ligii. Dupa mai bine de 3 ani de activitate in LSRS, atat la nivel central cat si in filiala din Marea Britanie, Andrei a acumulat experiente si cunostinte seminificative in domeniile comunicarii, management-ului de proiecte sau leadership-ului. Totodata, a participat la dezvoltarea a trei propuneri concrete de politici publice: SMART Diaspora (LSRS), Strategia Nationala pentru Tineret (MTS) si Strategia Nationala pentru Sport (MTS).

Nu in ultimul rand, in paralele cu studiile si activitatea intensa in LSRS, a mai lucrat in cadrul University of Durham, oferindu-si experienta si cunostintele in diverse proiecte ale departamentelor de Geografie, Arheologie, Stiinte Sociale Aplicate, Biroul Studentilor Internationali sau Centrului de Cariere.

Politică Internă: Cultură | Educație | Mediu | Turism | Solidaritate Socială
Relații Externe: Securitate Internațională | Organizații Internaționale | Cooperare pentru Dezvoltare
Știință și Tehnologie: Științele Sistemului Terestru și Managementul Mediului | Indivizi, Societăți, Culturi și Sănătate | Tehnologiile Informației și ale Comunicării
Alte domenii: Lupta Anti-Terorism