Andrei Avădănei

Andrei AvadaneiPresident,
Cyber Security Research Center from Romania – CCSIR

Domeniu principal de expertiză: Știință și Tehnologie

Andrei Avădănei este fondatorul și coordonatorul DefCamp, cel mai important eveniment de securitate informatică & hacking din România.

În cei peste 8 ani de când este implicat în domeniul IT, Andrei a fost premiat la numeroase competiții naționale și internaționale de programare web și software, algoritmică și securitate. Pasiunea pentru securitate informatică a apărut încă din primele luni în care s-a implicat în domeniul IT, dar s-a dezvoltat în ultimii 6 ani când a realizat cat de sensibil și important este acest domeniu. Printre altele, deține și blogul dedicat publicului romanesc, worldit.info prin intermediul căruia a fost implicat în zeci de alte proiecte și inițiative.

Andrei este fondatorul și președintele Centrului de Cercetare în Securitate Informatică din România – CCSIR, prin intermediul căruia și-a propus să ridice semnale de alarmă cu privire la riscurile pe care infrastructurile informatice le pot avea, să dezvolte un ecosistem sănătos în care termeni ca securitatea it sau privacy să fie înțeleși și dezbătuți iar cu ajutorul membrilor organizației, dorește să aducă valoare comunității internaționale de cercetători în securitate cibernetică.

În același timp, este speaker la evenimente locale, naționale și internaționale unde încearcă să transmită viziunea sa cu privire la îmbinarea cercetării și a inovației în securitate informatică cu antreprenoriatul.

Economie și Comerț: Mediu de Afaceri și Antreprenoriat
Politică Internă: Educație | Infrastructură
Relații Externe: Cooperare Regională | Securitate Internațională | Organizații Internaționale | Cooperare pentru Dezvoltare
Știință și Tehnologie: Tehnologiile Informației și ale Comunicării