Alma-Dia Preda

Alma PredaCo-founder/Architect,
Sinestezia.Studio

Domeniu principal de expertiză: Politică Internă

Alma-Dia Preda este co-fondator al platformei de creație Sinestezia.Studio, arhitect în cadrul Iulius Management Center pe proiectul multifunțional de regenerare urbană, Openville, și colaborator universitar la Facultatea de Arhitectură și Urbanism, UPT.

Alma a absolvit programul de licență și masterat integrat al Facultății de Arhitectură din Timișoara, beneficiind de bursă de studii la Institut superieur d’art et d’architecture Saint-Luc, Bruxelles și HCP Arquitectura e Ingeniería din Málaga, Spania. Din timpul celui de-al doilea program masteral, Tendințe Actuale în Arhitectura de Interior, este membru de research spin-off al Universităţii Politehnica, publicând articole de specialitate ca urmare a activității de cercetare în domeniul arhitecturii interactive și responsive la stimuli exteriori.

Împreună cu Sinestezia.Studio şi în colaborare cu asist. dr. arh. Bogdan Demetrescu, a realizat strategii de dezvoltare sustenabilă, proiecte de arhitectură şi urbanism cu impact socio-cultural, dar şi proiecte de design experimental; acestea au fost publicate, respectiv distinse cu diverse premii în cadrul concursurilor, conferinţelor şi publicaţiilor Studentfest, Arhitext – Îndrăzneşte!, Parametrica Breathing Prototypes, Inspired, A_TA, Inhabitat, Experimentalist, Seri(i)le D’arc, Urbanismul între Cercetare şi Bune Practici, Zilele Academice Timişene, Romanian Design Week. Alma a participat cu drag, în paralel, şi la activități de voluntariat în cadrul Impact, Noi Orizonturi, Asociația de la 4 şi Greenpeace.

Politică Internă: Cultură | Educație | Solidaritate Socială
Știință și Tehnologie: Transporturi și Dezvoltare Urbană