Alexandru Ionuț Budișteanu

Ionut BDirector,
BIT Technologies Ro

Domeniu principal de expertiză: Știință și Tehnologie

Alexandru este un tânăr inventator care pune foarte multa pasiune şi dedicaţie pentru crearea de tot felul de aplicaţii software şi dispozitive electronice ce încearcă îmbunătăţirea vieţii umane. Acum Alexandru lucrează la lansarea pe piaţă a robotul industrial VisionBot Pick and Place machine ce va ajuta inginerii în electronică să asambleze acasă proprile lor dispozitive electronice în volume de până la 100,000 de unităţi pe an http://www.visionbot.net/ . Una din cele mai importante realizari ale lui Alexandru reprezintă câştigarea marelui premiu, Gord E. Moore award reprezentând 75 000 de dolari la competiţia Intel International Science and Engineering Fair in Phoenix, SUA pentru conceperea unor softuri cu Inteligenţă Artificială ce pot fi folosite în maşinile fără şofer. Deasemenea el a câştigat şi bursa IEEE Presidents’ Scholarship de 40 000 dolari pentru conceperea unui dispozitiv electronic ce încearcă să ajute persoanele cu deficit de vedere să vadă cu ajutorul limbii. Revista americană Time l-a nominalizat pe Alexandru ca unul dintre cei mai influenţi tineri ai anului 2013 pentru realizările lui şi că promovează valorile autentice româneşti. Institutul MIT Lincoln Laboratory a numit un asteroid cu numele tânărului.

Economie și Comerț: Mediu de Afaceri și Antreprenoriat
Politică Internă: Cultură | Educație | Turism
Relații Externe: Securitate Internațională
Știință și Tehnologie: Tehnologiile Informației și ale Comunicării | Materiale, Fizică și Nanoștiințe