Alexandra-Maria Bocșe

Alexandra BocseResearcher,
University of Cambridge

Domeniu principal de expertiză: Relații Externe

Alexandra-Maria Bocşe este cercetător şi coordonator la Centrul European, Universitatea Cambridge din Marea Britanie şi cercetător afiliat la European Centre for Energy and Resource Security (EUCERS), King’s College London. Alexandra a terminat Facultatea de Ştiințe Politice, Universitatea Bucureşti in 2009, a obţinut un MPhil in International Relations la Universitatea Cambridge in 2011 şi în prezent este în proces de a finaliza un doctorat la Universitatea Cambridge în Relaţii Internaţionale. Alexandra este membră a Trinity College, Cambridge.
Aria ei de interes şi expertiză include: Guvernarea Globală şi Regională, Securitatea Globală, Securitatea Energetică, Uniunea Europeană, Europa Centrală şi de Est. Alexandra publică şi prezintă des lucrări la conferinţe pe aceaste teme. Alexandra are experienţă în a preda Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană la Universitatea Cambridge şi Politică Energetică Globală la EUCERS, King’s College London. Alexandra are experienţă profesională în domeniul afacerilor internaţionale, afacerilor europene şi politicilor publice acumulată la Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare România, Universitatea Naţiunilor Unite, Parlamentul European (Directoratul pentru Politica Externă şi Comitetul pentru Industrie, Cercetare şi Energie), Ambasada Marii Britanii la Bucureşti şi Ministerul Afacerilor Externe (Departamentul pentru organizarea summitului NATO la Bucureşti).
Alexandra este membră a mai multor organizaţii printre care: International Studies Association, Cambridge International Studies Association, American Political Science Association, Cambridge Romanian Society.

Economie și Comerț: Energie | Petrol și Gaze
Politică Internă: Administrație Publică | Educație | Energie | Mediu | Organizare Politică
Relații Externe: Afaceri Europene | NATO | Cooperare Regională | Securitate Internațională | Organizații Internaționale | Diplomație Publică | Diplomație Economică | Drept Internațional Public | Cooperare pentru Dezvoltare
Știință și Tehnologie: Indivizi, Societăți, Culturi și Sănătate