Alexandra Malina Manea

Alexandra ManeaFulbright Visiting Scholar,
Washington College of Law, American University

Domeniu principal de expertiză: Relații Externe

Alexandra este pasionata de eforturile internationale impotriva coruptiei si dezvoltarea standardelor internationale de buna guvernanta. Pentru a-si urma interesul in domeniu, Alexandra a studiat in Romania, Franta, Israel si Statele Unite ale Americii.

In 2009 a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, petrecand ultimul an de studii la Universitatea din Bourgogne, Franta in baza unui schimb Erasmus. Dupa obtinerea licentei in Drept , Alexandra a devenit avocat in Baroul Bucuresti si asistent universitar la Facultatea de Drept a Universitatii Titu Maiorescu din Bucuresti, unde a predat drept international public si drept european. Continuand studiile de master in Relatii Internationale la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, a efectuat un stagiu de practica la Ambasada Romaniei in Israel.

In 2011, a inceput studiile de doctorat in drept penal international, obtinand o bursa guvernamentala de cercetare timp de un an la Hebrew University of Jerusalem in Israel (2012-2013) si o bursa Fulbright la Washington College of Law, American University, in Washington DC (2013-2014).

Alexandra a publicat articole in jurnale de specialitate in Romania si Statele Unite si este membra a Ligii Studentilor Romani in Strainatate (LSRS) din 2012.

Politică Internă: Educație | Justiție
Relații Externe: Afaceri Europene | Cooperare Regională | Organizații Internaționale | Diplomație Publică | Drept Internațional Public | Cooperare pentru Dezvoltare
Alte domenii: Lupta Anti-Terorism
Expertiză Regională: România | Uniunea Europeană | Orientul Mijlociu