Alexandra Grigore

Posted on November 29, 2014 by administrator

Alexandra GrigorePhD Candidate/Co-founder,
University of Cambridge/SimPrints Technology Ltd.

Domeniu principal de expertiză: Știință și Tehnologie

Alexandra este doctoranda la Universitatea din Cambridge in domeniul nanotehnologiei si biotehnologiei. In acelasi timp este co-fondatoare si Lead Product Developer intr-o companie cu specific social, SimPrints. Compania are ca scop dezvoltarea unui dispozitiv de scanare a amprentelor pentru monitorizarea pacientilor in tarile in curs de dezvoltare. In August 2014 start-up-ul a obtinut finanantare de la Fundatia Bill & Melinda Gates si suport de la compania multinationala ARM, pentru realizarea unui studiu pilot in Bangladesh. Echipa lucreaza in colaborare cu Universitatea Johns Hopkins si cu diverse ONG-uri internationale.
Inainte de doctorat, Alexandra a urmat în același timp cursurile Universității Politehnice și Academiei de Studii Economice din București. Apoi a obtinut o bursa pentru masterat in Germania, unde a studiat stiinta si ingineria materialelor, cu specializare in ingineria tesuturilor.
Alexandra este pasionata atat de domeniul stiintific cat si de cel social si crede ca prin utilizarea eficienta a tehnologiei se poate avea un impact global.

Economie și Comerț: Mediu de Afaceri și Antreprenoriat
Știință și Tehnologie: Chimie și Științe și Tehnologii Moleculare | Materiale, Fizică și Nanoștiințe
Alte domenii: Genetică și Biotehnologie
Expertiză Regională: Europa