Alexandra Balahur

Posted on November 21, 2013 by administrator

Post-Doctoral Researcher, European Commission Joint Research Centre

Domeniu principal de expertiză: Știință și Tehnologie

Dr. Alexandra Balahur este cercetător post-doctoral la European Commission Joint Research Centre. A absolvit Facultatea de Informatică din Iaşi in 2007 şi în 2011 a primit titlul de Doctor European cu nota maximă din partea unei comisii alcătuite din 9 membri de prestigiu ai comunităţii europene în domeniu. Alexandra este autorea a peste 60 publicaţii (în conferinţe, jurnale ISI, capitole de carte, o carte). Din 2010, este organizatorul principal al “Workshop on Computational Approaches to Subjectivity and Sentiment Analysis” din cadrul celei mai importante conferinţe internaţionale în domeniul Procesarii Limbajului Natural (NLP) şi editor principal al publicaţiilor corespunzătoare (“proceedings” şi ediţii speciale ale unor jurnale ISI publicate de Elsevier). Alexandra vorbeşte fluent 5 limbi; a lucrat ca cercetător şi a predat la diferite instituţii de învăţământ şi cercetare din Germania, Spania şi Italia. Este membră în numeroase proiecte europene, naţionale, private şi comitete ştiinţifice de specialitate şi jurnale de prestigiu. Pentru meritele sale, a primit numeroase burse la nivel naţional şi european. În 2012, Alexandra a primit din partea Ligii Studentilor Români din Străinătate Marele Premiu pentru “Cel mai bun student român din străinătate”.

Economie și Comerț: Industrie
Politică Internă: Cultură | Educație | Solidaritate Socială
Relații Externe: Afaceri Europene | Cooperare Regională | Organizații Internaționale | Diplomație Culturală | Cooperare pentru Dezvoltare
Știință și Tehnologie: Indivizi, Societăți, Culturi și Sănătate | Tehnologiile Informației și ale Comunicării