Alex Lazăr

Posted on November 23, 2013 by administrator

Alex LazarLawyer at Ramon y Cajal Abogados and PhD Candidate at ESADE (Ramon Llull University)

Domeniu principal de expertiză: Economie și Comerț

PARCURS ACADEMIC

Alexandru Lazar predă la Universidad Pompeu Fabra, a profesor asociat, este speaker la numeroase seminarii universitare și este profesor în cadrul cursurilor de formare organizate de către Baroul din Barcelona (ICAB) pentru avocații Baroului. De asemenea, este Director Academic al Masterului in Compliance ISDE (Instituto Superior de Derecho y Económia).

Este avocat licențiat în Drept la Universitatea Granada din Spania, unde a terminat cu Magna cum laude la 13 materii. A absolvit Masteratul în Drept Internațional, tot Magna cum laude în cadrul Institutului Superior de Drept si Economie (ISDE) din Barcelona in 2009. Aceasta a făcut si un al doilea Masterat in Drept Internațional, Comerț Exterior și Relații Internaționale tot în cadrul ISDE.

În prezent, este doctorand în programul Fundamentele Dreptului Economic și al Companiilor în cadrul ESADE Barcelona. Alexandru este, de asemenea, membru al grupului Interuniverasitar UNIJÉS de cercetare în Drept “Instituții microfinanciare: regim si guvernare eficientă”.

PARCURS PROFESIONAL

În prezent, este Partener la IntLaw, firma de avocatură specializată în consultanţa în Business Law şi Drept Internaţional, formată din avocaţi internaţionali de top. De asemenea, este fondatorul blogului Legal Outside the Box https://lazaralexandru.com/

Din martie 2009 până în septembrie 2013 a fost Associate Lawyer la biroul internațional de avocatură Baker & McKenzie, firmă aflată pe primul loc în topul mondial al firmelor de avocatură. Acesta a plecat pentru a se incorpora unui nou proiect în cadrul prestigiosului birou spaniol de avocatură Ramon y Cajal Abogados, ca Senior Lawyer.

A fost fondator al Departamentului de Consultanță Juridică LSRS și Director de Consultanță Juridică LSRS din 2008 până în vara anului 2013, funcție pro bono.

Este membru al grupului de lucru de modificări legislative în materie de execuții ipotecare din cadrul comisiei legislative al Baroului din Barcelona (ICAB).

Practica sa se centrează pe achiziţii și fuziuni de societăţi (M&A), Drept societar/corporate, Drept contractual, Corporate Compliance și Drept Mercantil General.

În particular este specializat în următoarele arii: Consiliere cu privire la fuziuni și achiziții de societăți; Consiliere în operaţiuni diverse cu componenta transfrontalieră; Joint Ventures, conflicte între parteneri/asociaţi, re-structurari financiare și corporate; Consiliere in operatiuni de private equity; Consiliere la societăţi listate la bursa de valori și ne-listate in teme de corporate governance; Consiliere în structurare, redactare și implementare de programe de Corporate Compliance;Consiliere în teme de comerţ electronic; Consiliere în teme pre-falimentare, și în achiziţii de unităţi productive în cadrul falimentului; Consiliere în contracte naţionale și internaţionale, și în procese de internaţionalizare a companiei.

Publicații și Distincții

A publicat articole în reviste de specialitate din România (“Revista de Drept Comercial”) și din Spania (Revista Iuris, Aranzadi, Cuadernos de la Catedra Garrigues, Mond Juridic ICAB, blogul “Hay Derecho”).

Este Co-autor al manualului de Drept Internațional “International Joint Ventures”, Dir. Dennis Campbell (Director Center for International Legal Studies (CILS) Salzburg Austria). Participă, în prezent, la redactarea unei cărți juridice la nivel național (Spania). De asemenea, coordonează traducerea Codului Civil român în limba spaniolă.

În mai 2010, la Ediția a II-a a Premiul în Drept Internațional ISDE-IABA (Inter-American Bar Association), a primit premiul I la categoria Drept Fiscal, fiind cel mai tânăr premiant (25 de ani).

La Ediția a IV-a a Premiul în Drept Internațional ISDE-IABA (Inter-American Bar Association), a fost printre cei trei finaliști la categoria Drept International Privat.

În 2014, la Ediția a VI-a a Premiul ISDE a primit premiul I la categoria Drept Internațional Privat.

In 2016, a primit premiul pentru Excelenta in Avocatura Business in Spania acordat de catre Revista Occidentul Romanesc.

Economie și Comerț: Energie | Mediu de Afaceri și Antreprenoriat | Comerț Exterior | Finanțe și Bănci
Politică Internă: Justiție | Sănătate | Transporturi | Energie | Turism | Solidaritate Socială
Relații Externe: Afaceri Europene | Cooperare Regională | Relații Bilaterale | Securitate Internațională | Organizații Internaționale | Drept Internațional Public | Cooperare pentru Dezvoltare
Știință și Tehnologie: Indivizi, Societăți, Culturi și Sănătate