Adrian Albert

Adrian AlbertSenior Scientist,
C3 Energy

Domeniu principal de expertiză: Știință și Tehnologie

Adrian Albert este cercetator in domeniul automaticii si inteligentei artificiale, in aria de aplicatii in energie, resurse naturale, si mediu inconjurator. Proiectele sale actuale si din trecut include sisteme de predictie pentru monitorizarea componentelor fizice din retele de distributie electrica, modele si algoritmi pentru control optim al consumului de energie, si analiza si modelarea sistemelor de transport. Printre distinctiile primite se numara granturi de cercetare de la Departamentul de Energie al SUA, seminarii invitate la MIT Sloan School of Management, Wharton Business School si INSEAD, precum si medalii la olimpiadele nationale de fizica in Romania. A obtinut un doctorat in automatica (Electrical Engineering) in 2014 si un masterat in managementul sistemelor tehnice (Management Science and Engineering) cu o concentrare in economie si finante in 2012, amandoua de la Universitatea Stanford din California, SUA. Si-a completat studiile de master in astrofizica in 2009 si cele universitare in fizica si informatica in 2007 la Universitatea Jacobs din Bremen, Germania. In prezent locuieste in SUA la San Francisco.

Economie și Comerț: Energie | Industrie | Mediu de Afaceri și Antreprenoriat
Politică Internă: Infrastructură | Energie | Mediu
Știință și Tehnologie: Științele Sistemului Terestru și Managementul Mediului | Hrană și Agricultură | Tehnologiile Informației și ale Comunicării
Alte domenii: Securitate Cibernetică, Rețele de Calculatoare | Explorare Spațială, Securitate Spațială