Sondaje CAESAR

Sondajele CAESAR reflectă opiniile exprimate de rețeaua CAESAR despre actualitatea economică, politică și socială din România. Aceste opinii sunt referințe utile pentru opinia publică și reprezintă totodată semnale puternice pentru decidenții din mediul guvernamental, neguvernamental și privat.

Sondajul CAESAR nr. 1, derulat în ianuarie 2012, a tratat tema protestelor de la București și din țară, care au avut loc în perioada 13 ianuarie – 23 ianuarie 2012. Datele și sinteza rezultatelor pot fi consultate AICI.

Sondajul CAESAR nr. 2, derulat în august 2012, s-a concentrat asupra marilor schimbări politice de la acel moment: numirea unui nou guvern; suspendarea Președintelui; Referendumul pentru demiterea Președintelui și urmările sale. Datele și sinteza rezultatelor pot fi consultate AICI.

Sondajul CAESAR nr. 3, din septembrie 2013, a vizat problematica din jurul proiectului de exploatare minieră de la Roșia Montană. Datele și sinteza rezultatelor pot fi consultate AICI.

Sondajul CAESAR nr. 4, derulat în decembrie 2014, a abordat tematica integrării europene a Republicii Moldova și rolul României în acest proces. Pentru mai multe informații, pot fi consultate atât Sinteza, cât și Datele și graficele sondajului.